MENÜ
Nem az számít hogyan tudsz alkalmazkodni ehhez a kialakított világhoz,hanem hogy mit fogadsz el,és mit hozol ki ,belőle!   /Molnár Gábor/
Kutatások,tények,információk

Harmónia

 

"Tanuld megkülönböztetni a valódit a hamistól,
az örökké-változót az örökké-valótól.
Mindenekfölött pedig tanuld elkülöníteni
az észbeli tudást a szív bölcsességétől,
a "Szem tanát" a "Szív tanától".
(A Csend hangja)


A meditáció a távoli keleten évezredek óta bevált, de a nyugati világban ez idő szerint még bizonytalanul, kétkedéssel és idegenkedéssel fogadott út a tökéletes kikapcsolódás és a derűs kiegyensúlyozottság eléréséhez.

Buddhista szerzetesek a lélegzetüket figyelik teljes odaadással, a Zen-tanítványok egy koan (rövid, költőien megfogalmazott filozofikus mondás) felett töprengenek magukba merülten, míg a harcművészek az árnyékbokszolást gyakorolják... Már e három példából is sejthető, milyen sok módszer létezik, mely az ego és az univerzum - az én és a világegyetem - közötti sorompókat magasra nyitni hivatott.

Utazás a bensőkbe

A "meditáció" latin szó, jelentése: lényegre törni, önmagunkba mélyedni, mélyen elgondolkodni. Valamennyi külső ingert ki kell kapcsolnunk ahhoz, hogy érezhessük közelségünket Istenhez és saját magunkhoz, hogy a tökéletes szellemi kikapcsolódás élményét megtapasztalhassuk. Utazás "befelé" - ha úgy tetszik, egy pillantás a lelkünkbe - gyakran izgalmasabb, de feltétlenül relaxálóbb egy-egy távoli országban tett látogatásnál. Aki ezt az utat választja, gazdag jutalomban részesülhet: a legnagyobb fokú szellemi koncentrációhoz szinte ráadásként kapja a legtökéletesebb fizikai kikapcsolódást, míg az egyéb antistressz módszerek "csak" ez utóbbit célozzák meg. A meditációnak ezt a hatását időközben már többszörösen bebizonyították: vizsgálatok támasztották alá, hogy az alfahullámok, melyek normális körülmények között csak éber állapotban lépnek fel, esetünkben erősödnek, és egyidejűleg lassúbb - egyébként csak mély álomban előforduló - théta és delta sugarak is felbukkannak. A meditáció gyógyszer. Az amerikai klinikák dollármilliókat áldoznak rá, mert aki meditál, ritkábban szenved pszichoszomatikus panaszoktól, feszültség okozta fejfájástól vagy álmatlanságtól, immunrendszere erősebbé válik és oldódik a nyugtalanság és az elégedetlenség érzete is.

Jóga

Gyakorlat? Módszer? Filozófia?

Már a meghatározása sem könnyű, mi is a jóga, annyira összetett ez az ősi indiai örökség. De akár egyszerű, hasznos mozgássornak, látványos tornagyakorlatnak, stresszoldó módszernek, vagy misztikus elméletnek, esetleg teljes életfilozófiai rendszernek tekinti valaki, mindenképpen hasznára válhat, ha megismerkedik legalább az alapjaival. Egész életmódjának új irányt szabhat, az egészségére jótékony hatással lehet általa.

Ha röviden kell összefoglalnunk, a jóga célja az önmagunk feletti uralom megszerzése: a test mozgatásán keresztül hat a jógázó fizikai és szellemi állapotára, érzelmi beállítódására, elsajátítása tudatosságot ad a számára.

Hozzájárul az emberi test céltudatos formálásához, a belső szervek illetve az idegrendszer működésének szabályozásához, bizonyos betegségek megelőzéséhez, sőt, gyógyításához is.Irányzatok

A sokféle jógairányzat közül legelterjedtebb a hatha-jóga, amely különféle légzési gyakorlatokkal, mozgássorokkal, táplálkozási szabályok betartásával az egész emberi szervezet, sőt, bizonyos mértékig az idegrendszer, az agyműködés tudatos befolyásolására törekszik. Másik ismert irányzata a rádzsa-jóga, amely főleg koncentrációs és meditációs gyakorlatokra épül, ezekkel törekszik hatni az ember lelki világára, tudatára, érzelmeire is.


Ősi módszer a modern gondok ellen

A (túl)civilizált ember legnagyobb problémája, az életét gúzsba kötő stressz ellen hatékony módszert találhat az évezredes jógában. Az idegrendszer harmonizálásával, a vérkeringés javításával a jóga felfrissíti, megerősíti, feltölti energiával. Segít abban, hogy szellemi tevékenységeire, tanulására, munkájára jobban tudjon koncentrálni, de abban is, hogy az arra szánt időben képes legyen ellazulni, valóban oldottan pihenni, jóízűen aludni. A jóga gyakorlatsorai a mozgásszervekre is jótékonyan hatnak, mintegy beolajozzák a "csikorgó" ízületeket, javítják a testtartást és a manapság népbetegségnek számító gerincproblémákat.

 

Hírek

 • Eltitkolt információk

  Mi az, amit eltitkolnak, vagy a képzési rendszerek, illetve média "érdek" miatt nem tudunk róluk, vagy nem a teljes, illetve objektív igazságot tudhatjuk meg. Echart Tolle írta: "Legtöbb ember nem a tudatosság, és tudattalanság közt, hanem a tudattalanság szintjei közt mozognak." Ezt használják ki az olyanok, akik önös érdekeiket vetítik ránk, és manipulálnak minket, és ezek eddig nagy hatásfokkal is működnek.
  Ezen lehet, és kell is változtatni, nem az a megoldás, ha a világban egymást, és a politikát szapuljuk, hanem segítenünk kell, és segítséget kell kérnünk egymástól, magunkért, és egymásért.
  Természetes, hogy elkeseredéseinknek hangot akarunk adni, és kell is! - de az nem mindegy, hogy hol, és miképpen. Mindenre van megoldás, ahogy mindenre van magyarázat is. Tény, hogy a kialakult nézeteink többnyire a hiányos informálódás, vagy túl egyirányú (igény-ű) nézetek miatt alakulnak olyanná, amilyenné (pl. a hovatartozási ösztön miatt is). Ezért is lehetséges ennyi szélsőség, és kilátástalanság, valamint eluralkodóban van a tehetetlenség érzése, és reménytelenség.

 • EBM 720 Generátor

  Tiszta energiát "előállító" gép, mely közel 30-40%-al több energiát ad ki magából mint amennyit betápláltak. Elindítása után betáplálást nem igényel. 19-évi kutatás és fejlesztés után kész a sorozatgyártásra. (2006-óta!) „eddig ismeretlen”, a mágneses mezőből vett energia a forrása. Az állandó mágnesek és a tekercselés szokatlan geometriai elrendezésének segítségével!

  A mérési eredmények hitelesítését a következő személyek írták alá:    Dr. Szentirmai László (Miskolci Egyetem professzor),    Dr. Petz Ernő (ny. vezérigazgató, Paksi Atomerőmű  Zrt. Energiapolitika  2000 Társulat alelnöke),  Dr. Tolvaj Béla (Miskolci Egyetem),  Dr. Mádai Ferenc (Miskolci Egyetem),  Dr. Kiss Tibor (Miskolci Egyetem)

Asztali nézet